Foto: SVT

Misstänkt drunkningstillbud i Ljusnan

Uppdaterad
Publicerad

En person befaras ha hamnat i vattnet vid Ljusnan söder om Sveg på onsdagsmorgonen. Helikopter och hundpatrull har kallats in i sökandet.

Under onsdagen pågår en räddningsinsats vid Ljusnan söder om Sveg. Det befaras att en person hamnat i vattnet och att det kan röra sig om ett drunkningstillbud. Sökinsatsen inleddes i morse med utgångspunkt från Byvallen. Räddningstjänsten använder båt och söker i Ljusnan både uppströms och nedströms.

Just efter klockan tio på onsdag förmiddag fattades beslut om att trappa upp insatsen. Ingen person har påträffats, men en kriminalsökhund har kallats in och skickades med helikopter.

Ger signalement

Även Sjöräddningens helikopter blev inkallad, men blev kommenderad att vända innan den nått Sveg och istället flyga mot Trehörningsjö i Västernorrland, där en tioåring var inblandad i en drunkningsolycka.

På onsdag eftermiddag gick polisen ut med att den person som saknas är en kvinna i 25-årsåldern. Hon är cirka 165 centimeter lång och har axellångt, ljusbrunt, lockigt hår. Hon var vid försvinnandet troligen klädd i en svart, tunn dunjacka, linne i okänd färg och svarta tajts. Kvinnan kan eventuellt vara barfota.

Ber om allmänhetens hjälp

Man är inte säker på att kvinnan har hamnat i älven, utan söker även på land, bland annat används hundpatrullen från Sundsvall för att söka i strandkanten. En kriminalsökhund kan markera doftspår från exempelvis en drunknad människa i vatten, som då kan följas upp med dykningar.

På eftermiddagen fanns fortfarande varken några spår eller iakttagelser av den saknade, och polisen berättar vid halv åtta på kvällen att de fortsätter söka med samma styrka under natten efter 25-åringen.

– Vi har inga nya ledtrådar. Vi lägger mycket resurser på detta, säger befäl vid polisens ledningscentral till SVT.

Polisen är angelägen om att få in iakttagelser från allmänheten, som uppmanas ringa 114 14 om de sett något som kan ha betydelse för sökandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.