Foto: Illustration GisteråSjöstrand Arkitektur, Mittuniversitetet

Mittuniversitetet blir större i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Ett bygge av nya lokaler med totalt 2 700 kvadratmeter har påbörjats i campusområdet vid Mittuniversitet i Östersund. Redan nästa sommar planeras allt vara klart för inflytt.

Den första uppgiften var att riva för att ge plats åt nya fastigheter som byggs på Campus Östersund. Det omfattar nya salar för undervisning, kontor och ett källarplan. Det blir två ihopsatta byggnader som kommer vara två, respektive tre våningar högt.

– Det är en efterlängtad och välbehövlig satsning där vi kan skapaen mer sammanhållen och modernare studiemiljö för våracampusstudenter, säger Lennart Johansson, fastighetschef på Mittuniversitetet i ett pressmeddelande.

Det är Mittuniversitetet och fastighetsägaren A4 Campussom skrivit ett tioårigt långt hyreskontrakt om förändringen med nya lokaler.

Studenternas hus

I samband med bygget öppnas också en möjlighet för att bygga ett nytt kvarter på campusområdet med ett gemensamt torg.

– I samråd med Mittuniversitetet och studentkåren arbetar vi ocksåför att Studenternas Hus ska kunna vara öppet både dagtid ochkvällstid, säger Thomas Fuchs, vd A4 Campus.

Allt ska vara klart för inflytt i början av juli 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.