Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maria Stockhaus (M), trafikpolitisk talesperson för Moderaterna besökte Inlandsbanans kontor på måndagen och presenterade partiets vallöfte om Inlandsbanan. Foto: Maria Harning/SVT

Moderaterna vill låna pengar för att satsa på Inlandsbanan

Uppdaterad
Publicerad

Om Moderaterna vinner valet så vill de att staten lånar nio miljarder kronor för att rusta upp och investera i Inlandsbanan. Det löftet gavs i dag under ett besök i Östersund. Hör partiets trafikpolitiska talesperson Maria Stockhaus (M) i klippet.

När det satsas stort på olika industriinvesteringar i Norrbotten och Västerbotten behövs transportvägar. Moderaterna menar att Inlandsbanan kan komma till användning – om den rustas upp.

Därför lovar nu Moderaterna att gå på den modell som Inlandsbanan tidigare förespråkat: att låna pengar för att göra de nödvändiga investeringarna längs hela banan.

Moderaterna vill gå ännu längre än Inlandsbanan tidigare efterfrågat och låna hela summan på nio miljarder som är det som krävs för investeringarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Jämtlands län

Mer i ämnet