– Det speciella med MusikRUM är deltagarna. Alla de unga som samlas och den stämning som uppstår när de bjuder på sin musik, dans och sång, säger Vincent Ericsson, förbundsordförande för RUM. Foto: SVT

Festivalen MusikRUM kommer till Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Ungdoms- och musikfestivalen MusikRUM, som arrangeras av RUM – Riksförbundet Unga Musikanter, börjar i oktober och eventet sker på 16 orter samtidigt, bland annat i Östersund.

Festivalen består av flera workshoppar, där deltagarna från alla 16 orterna bland annat tillsammans kommer spela in Linnea Henrikssons hit ”Alice”, i arrangemang av Caroline Karpinska. Inspelningarna från alla 16 orter kommer sedan läggas ihop med Linnea Henrikssons sång och bildar årets MusikRUM-stycke.

– MusikRUM är en viktig kulturell mötesplats för barn och unga. Under pandemin har vi fått många samtal kring saknaden av gemenskap och att få musicera, sjunga och dansa.

Det säger Hanna Hult Rosén, generalsekretare RUM, i ett pressmeddelande.

– Denna typ av aktiviteter ger mervärde för livet och det är viktigare än någonsin just nu. Därför är vi glada att kunna arrangera MusikRUM i Östersund i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.