Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det nya konstverket, en jättestor bivaxkaka, invigdes idag på Orrvikens skola till elevernas stora förtjusning. Foto: SVT

Mycket surr i Orrviken – Bivaxkaka invigd på skolan

Publicerad

När Östersunds kommun bygger nytt eller gör en större renovering går en procent av entreprenörkostnaden till konst. Orrvikens skola har byggt ut sin verksamhet och har nu fått ett stort konstverk till skolgården.

I dag var det invigning. En skulptur föreställande en förstorad modell av en bivaxkaka tillverkat i lärkträ finns nu på skolgården i Orrviken. På en sten intill skulpturen sitter ett bi i brons.

Det är konstnären Christina Langert som har skapat konstverket. Foto: SVT

– Det är jätteroligt att vi har fått konstverket hit till vår skola. Kul att det är ett konstverk som barnen faktiskt inte bara kan titta på utan också vara på, använda och klättra på, säger rektor Ove Schörling.

Vill att eleverna ska lära sig om bin

Det är konstnären Christina Langert som har skapat konstverket

– Jag vill att skulpturen ska inspirera barnen att genom lek utforska bisamhället och få en inblick hur viktigt och betydelsefullt detta är for oss. Utan bisamhällets pollinering skulle människan ha varken bär, frukt eller grönsaker, säger Christina Langert.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer