Kommunen och regionen ser oroligt på sjuksköterskornas uppsägningar

Uppdaterad
Publicerad

Två av tre sjuksköterskor på närvårdsavdelningen i Sveg har sagt upp sig i protest mot att deras tjänster ska förändras. Nu ser man från både Region Jämtland Härjedalens och Härjedalens kommuns sida allvarligt på avdelningens framtid.

I samband med att avtalet mellan kommunen och regionen om närvårdsavdelningen i Sveg löper ut kommer de sjuksköterskor som arbetar där att få förändrade tjänster. De menar att det innebär försämrade anställningsvilllkor, och två av de tre sjuksköterskorna har nu sagt upp sig.

Vid en arbetsplatsträff ska sjuksköterskorna ha fått höra att närvårdsavdelningens framtid hänger på dem. Så långt vågar varken kommunchefen Gunnel Gyllander eller närvårdsavdelningens verksamhetschef Jim Kaarnavuo sträcka sig, men de ser med oro på uppsägningarna.

I klippet hör du kommunchefen Gunnel Gyllanders och verksamhetschefen Jim Kaarnavuos reaktioner på uppsägningarna – och vad de kan innebära för närvårdsavdelningens framtid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.