Johanna Sandahl, ordförande i Naturskyddsföreningen Foto: TT

Naturskyddsföreningen rasar

Uppdaterad
Publicerad

Naturskyddsföreningen är kritiska mot Skogsstyrelsens stopp av nyckelbiotopsinventering. De menar att det är ett svek mot naturvården.

– Det här är ett av de största sveken mot naturvården vi sett i Sverige på länge. Effekten blir att särskilt skyddsvärd och känslig skog, där det finns eller kan förväntas finnas rödlistade arter, riskerar att avverkas, säger Johanna Sandahl, ordförande för Naturskyddsföreningen i ett pressmeddelande.

Naturskyddsföreningen menar att Skogsstyrelsens stopp mot inventeringar av nyckebiotoper i nordvästra Sverige, riskerar att skyddsvärd skog kommer att avverkas. Nu går Skogsstyrelsen i skogsbolagens ledband menar Naturskyddsföreningen:

– Skogsstyrelsen kör med detta beslut över miljörörelsen. Tvärtemot den konstruktiva dialog myndigheten arbetar för  i sin samverkansprocess så skadar man allvarligt samarbetet om nyckelbiotoper. Beslutet går däremot helt i linje med skogsbolagens önskemål, skriver Naturskyddsföreningen i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyckelbiotoper

Mer i ämnet