Så här ser skissen på den nya aktivitetshallen ut. Hör Håkan Hansson, styrelseordförande för Åre Destination, berätta mer om planerna för anläggningen i klippet. Foto: Karolina Krejci/Åre Destination

Nu är det klart: Aktivitetshall byggs i Åre

Uppdaterad
Publicerad

I flera år har destinationsbolaget jobbat för att få till en aktivitetshall i Åre. Idag, fredag, blev den sista finansieringen klar.

Anläggningen kommer att byggs i centrala Åre vid bron över till Holiday Club:

– Visionen om en aktivitetshall har det jobbats med länge i Åre och satsningen kommer att stärka orten som året-runt-destination, säger Håkan Hansson, styrelseordförande för Åre Destination.

3300 kvadratmeter stor

Aktivitetshallen kommer att bli 3300 kvadratmeter stor. Den kommer innehålla bland annat trampoliner, foampits, klätterväggar samt en takhöjd som möjliggör avancerad hoppning och gymnastik. Hallen kommer att ha ett särskilt fokus på actionsporter:

– Hallen kommer kunna möta det stora intresset för hoppträning som finns bland många skid- och snowboardåkare från nybörjare till elitnivå, säger Håkan Hansson, styrelseordförande för Åre Destination.

Invigning hösten 2020

Bygget startar redan i höst och ska vara klart om ett år. Totalt väntas anläggningen skapa åtta till tio årsarbetstillfällen.

60 miljoner kostar hallen

Den totala investeringen uppgår till 60 miljoner varav Regionförbundet Jämtlands län bidrar med ett investeringsstöd på 12,5 miljoner.

Jämtkraft har tecknat ett 12-årigt avtal på 7 miljoner kronor

– Jämtkraft vill och ska bidra till samhällsutveckling och företagsamhet. Att stötta den här anläggningen, som breddar aktivitetsmöjligheterna för såväl kommuninvånare som gäster, är ett sätt att göra det på, säger Erik Brandsma vd Jämtkraft.

I klippet hör du Therese Sjölundh, vd Åre Destination och Håkan Hansson, styrelseordförande för Åre Destination, berätta mer om planerna för aktivitetshallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.