Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi ser att den äldrebefolkningen kommer öka med 70 procent fram till 2030 så vi kommer att behöva varenda plats i Krokom, säger Anna Berkestedt Jonsson socialchef. Foto: Eva Danielsson/SVT

Nu har bygget av Krokoms nya äldreboende börjat

Uppdaterad
Publicerad

Nu har byggandet av Krokoms nya äldreboende börjat. Tio lastbilar om dagen kommer under sex veckor att frakta byggmoduler till området Kvarna vid Hissmovallen. Det är vårdföretaget Förenade Care som bygger boendet, och som sen ska driva boendet.

– Det här är det största bygget i Krokom på mycket länge, säger Ann-Marie Ågran, verksamhetschef särskilt boende Krokoms kommun.

Fler särskilda boendeplatser för äldre

Idag finns 70 särskilda boendeplatser för äldre i centrala Krokom. När Äldrebygget är genomfört kommer det finnas totalt 98 platser. 60 på det nya boendet och 38 på Blomstergården, som blir ett anpassat demensboende. På Blomstergården blir det också ett korttidsboende med 15 platser:

– Det här behövs verkligen. Vi har ser att äldrebefolkningen i kommunen  kommer att öka med 70 procent fram till 2030, säger Anna Berkestedt Jonsson socialchef.

Det nya äldreboendet beräknas stå färdigt sommaren 2023.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer