Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Just nu ökar antalet fall av covid i länet och vi vill ge en heads up till länsborna – stanna hemma om du har sympyom” säger Mattias Skielta, biträdande smittskyddsläkare. Foto: Eva Danielsson/SVT

Covidspridningen ökar på nytt i Jämtlands län

Publicerad

Alla prognoser tydde på att covispridningen skulle gå ned i sommar. Nu pekar det mesta på att så blir det inte alls. Smittspridningen tar ny fart i länet.

Några mer exakta siffror finns inte just nu eftersom sjukvården inte längre gör breda provtagningar. Det som konkret visat sig inom vården är att allt fler ur personalen blivit sjuka med konstaterad covid.

Samtidigt ligger just nu sex personer inlagda på infektionskliniken. Normal siffra under någon månad har varit en inlagd. Eftersom vi dessutom befinner oss i semestertider är läget för vården väldigt ansträngt just nu.

I Sverige kommer en spridning från Danmark av den nya omikronvarianten – men det finns inga konkreta bevis för att just den varianten hunnit till länet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet