En ny stödlinje för coronaoroliga har öppnat. Två kuratorer ger stöd via telefon på vardagar. Foto: Jessica Gow/TT

Ny samtalslinje för oroliga och ensamma i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

I samband med spridningen av coronaviruset har anhörigstödets och demensteamets kuratorer i Östersund öppnat upp en ny samtalslinje för oroliga och ensamma personer.

– Många blir ensamma och isolerade. Det är helt enkelt en samtalslinje för dem som sitter själva med sina tankar, säger Cecilia Barcheus Bergman från anhörigstödet. Hon är en av två kuratorer som tar emot samtalen.

Öppen för alla

Linjen är öppen för alla – det behöver inte vara relaterat till demenssjukdom eller sjuka anhöriga. Linjen har öppnats specifikt för coronakrisen – när den är över återgår kuratorerna Cecilia Barcheus Bergman och Helena Söderlund till sina ordinarie arbeten.

Coronaviruset i Jämtlands län

Samtalslinjen ska inte fungera som någon sjukvårdsrådgivning, utan endast som samtalsstöd, skriver de på Östersunds kommuns hemsida.

Så kommer du i kontakt med samtalslinjen

Kuratorerna finns tillgängliga mellan 10 och 15 måndag till torsdag och 10-14 på fredagar.

Cecilia Barcheus Bergman, kurator nås på 063 -14 37 80.

Helena Söderlund, kurator, nås på 063 – 14 02 83.

Får man inget svar under telefontiderna kan man lämna ett röstmeddelande så ringer någon av kuratorerna upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet