Ångsta skola kan försvinna om det byggs en ny skola i Tandsbyn Foto: SVT

Ny skola kan byggas i Tandsbyn – skolorna i Ångsta och Fåker läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Det kan byggas en helt ny skola i Tandsbyn samtidigt som skolorna i Ångsta och Fåker då läggs ner. Det är ett av de scenarior som målas upp i en utredning om den framtida skolstrukturen i Östersund.

Utredningen presenterades för politikerna i Barn- och utbildningsnämnden under onsdagen. I den tar man sikte på den förväntade situationen år 2028 när det gäller skolor.

Minskat elevantal

I utredningen finns ett förslag på att bygga en helt ny skola i Tandsbyn, en F-6 skola. I så fall läggs skolorna i Ångsta och Fåker ner. Det fanns en skola i Tandsbyn tidigare, men den lades ner 2004.

Anledningen är att skolorna i Fåker och Ångsta kräver stora insatser för att åtgärda brister, samt att elevantalet förväntas minska.

Fler förskoleplatser i staden

Tjänstemännen har också sett över det framtida behovet av förskoleplatser i kommunen. Där finns störst behov i centrala Östersund, där det också planeras för flera nya förskoleavdelningar och en helt ny förskola på Söder.

Östersunds kommuns hemsida kan du läsa hela utredningen om framtidens struktur för förskolor och skolor i kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.