Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En ny tjänst på Bergs kommun ska snabba på processen för att fler ska kunna flytta till kommunen. Foto: SVT

Ny tjänst på kommunen ska skynda på inflyttningen till Berg

Publicerad

Det är många som vill flytta till Bergs kommun vilket gör att utbudet på tomter inte hänger med. Kommunen hoppas nu kunna lösa problemet med en ny tjänst. Personen som får tjänsten ska jobba heltid med bostadsfrågan.

– Vi gör en satsning för att skapa möjligheter för folk att flytta till kommunen lite snabbare, säger Therese Kärngard (S) kommunalråd Bergs kommun.

Det handlar bland annat om att snabba upp processer för markägare som vill stycka upp delar av sin mark till tomter. Arbetet kommer att syfta till att ta fram nya tomter i hela kommunen som folk ska kunna bygga sin bostad på.

Unik tjänst

Tjänsten som inte har funnits tidigare kommer att testat under ett år och sedan utvärdeas.

– Det är viktigt att ha piloter ibland och testa, funkar det här och det det en effekt? Så får vi se sen, vem vet det kanske bli en tjänst för framtiden? säger Therese Kärngard (S), kommunalråd i Bergs kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer