Företaget Lundstams Återvinning har beviljats stöd från Energimyndigheten för att bygga publika laddstationer för tung trafik på två orter i länet. Foto: SVT

Nya snabbladdare för tung trafik på gång i Jämtlands län

Publicerad

Företaget Lundstams Återvinning har beviljats 11,7 miljoner kronor från Energimyndigheten för att kunna bygga nya, publika elfordonsladdare för tung trafik i Östesrund och Järpen.

Det framgår i ett pressmeddelande från företaget. Det är regeringen som gett myndigheten i uppdrag att vara nationell samordnare för laddinfrastrukturen i landet.

Totalt handlar det om fyra laddpunkter i Lugnvik i Östersund och två punkter i Järpen. Dessa ska kunna användas både av Lundstams egna ellastbilar, men även av andra företag i länet.

”Tajt tidsplan”

Stödpengarna har betalats ut sedan 2020 och hanteras av Trafikverket. De laddare som ska byggas av Lundstams ska vara färdiga till september 2023.

– Det är en tajt tidsplan men vi tror att vi kommer att kunna hålla den, säger Thomas Svensson, teknikchef på Lundstams Återvinning.

Även Region Jämtland Härjedalen jobbar för att påskynda byggandet av laddstationer för tung trafik och har tidigare bjudit in till samtal med branschföreträdare för att pejla intresset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.