”Nya” ÖFK berett att gå in i Superettan – nästan hela truppen ny för i år

Uppdaterad
Publicerad

Ny tränare, ny serietillhörighet och ett nästan helt nytt spelarmaterial. När ÖFK på söndag möter nykomlingarna Skövde i seriepremiären för Superettan, så är det inte mycket som är sig likt.

Från 2018 och framåt har ÖFK i tur och ordning mött följande lag i premiärerna: Djurgården, AIK och Hammarby. I fjol stod Kalmar för premiärmotståndet, och i år väntar – Skövde.

ÖFK spelar i en helt ny serie och dessutom ställer man ett så gott som helt nytt lag på benen. Hela 15 nyförvärv kunde klubben räkna in när transferfönstret stängde.

En ny huvudtränare leder dessutom styrkorna, nämligen Magnus Powell som i många år verkat i Norge. Möjligen märks det på den nya truppen som har påtagligt många inslag med anknytning till just Norge.

”Det är ju jag som ska bestämma”

Man kan få intrycket att det är du som raggat ihop hela truppen på egen hand?

– Ja... och så ska det väl vara också. Det är ju jag som ska bestämma vilka spelare jag vill ha med, säger Powell.

Han förklarar att de, vid sidan av fotbollskunnandet, inriktat sig på dem som man tycker är bra personer. Lagets budget i år ligger på en fjärdedel jämfört med fjolåret, så det har inte varit utrymme för så många meriterade spelare.

– Men vi har ändå som riktmärke att spela en fotboll som publiken kan tänkas vilja komma och se, menar den nye tränaren.

I videon här ovan ser du vad ett par spelare – en ny och en gammal – tycker om Superettanlaget ÖFK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.