Byggnaden närmast Gränsgatan blir lägre och har flyttats i sidled för att vattnet ska vara synligt. Foto: Montage: Sweco ArchitectsVisa alla (2)
Visa alla (2)

Nytt omtag för Storsjö Strand

Publicerad

Ett bostadshus har flyttats i sidled och samtidigt blivit en våning lägre. Under tisdagen ska kommunstyrelsen i Östersund besluta om den ändrade planen för Storsjö strand ska skickas ut på granskning.

Det handlar om etapp två på Storsjö Strand, från förlängningen av Gränsgatan och söderut. Flera tunga instanser kom in med reaktioner på det tidigare planförslaget. Invändningarna handlade mest om utsikten och buller.

Nu har planförslaget ändrats så tillvida att byggnaden i Gränsgatans förlängning har flyttats i sidled, så att sjöutsikten bevaras. Dessutom föreslås byggnaden bli fyra våningar i stället för tidigare fem.

Kommunstyrelsen ska nu besluta om det ändrade förslaget ska skickas ut på granskning.

Efter granskningen ska det tas beslut om planen ska antas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer