Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hela vår existens bygger på att det finns hus att bygga” Hör Mattias Marktin, vd på Attacus stomsystem, svara på frågan om en konkurs är nära förestående. Foto: Moa Lindberg, Arkiv/SVT

Nytt varsel hos Attacus i Hammerdal – denna gång på trähussidan

Uppdaterad
Publicerad

Attacus stomsystem aviserar ytterligare varsel. Denna gång är det på trähussidan som varslet avser.

Anledningen är densamma som för det besked som kom tidigare i veckan och omfattade företagets betongverksamhet. Stora osäkerheter på marknaden gör att man nu tvingas till anpassningar. Det skriver Attacus stomsystem i ett pressmeddelande på torsdagsförmiddagen.

Totalt rör det sig om 16 medarbetare som arbetar inom utveckling och tillverkning av trästommar som varslas om uppsägning. Åtta av dessa är verksamma i Hammerdal, och sju i småländska Fågelfors. Ytterligare en person omfattas av dagens besked om varsel, men där ska fackliga förhandlingar genomföras innan man kan besluta om vilken verksamhetsort som berörs.

Tidigare i veckan kom besked om att 67 anställda inom Attacus stomsystems betongverksamhet varslas, samt att betongfabriken i Hammerdal stängs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.