Daniel Kindberg kommer inte att vara involverad i Östersunds Fotbollsklubbs verksamhet Foto: Bildbyrån

ÖFK klipper alla band med Daniel Kindberg

Publicerad

Den nya styrelsen i Östersunds Fotbollsklubb har beslutat att helt klippa banden med den tidigare ordföranden Daniel Kindberg. Det skriver klubben på sin hemsida.

Tidigare i år valdes en ny styrelse i Östersunds Fotbollsklubb. Det har ställts krav från både medlemmar och sponsorer att Daniel Kindberg, som är åtalad för grov ekonomisk brottslighet, inte ska ha något inflytande i klubben så länge rättsprocessen pågår.

På sin hemsida skriver nu Östersunds fotbollsklubb att styrelsen har agerat.

Ingen roll i ÖFK

”Daniel Kindberg har ingen roll i Östersunds Fotbollsklubb förening eller Elitfotboll AB. Daniel Kindberg har ingen påverkan på styrelse eller ledande funktioner inom Östersunds Fotbollsklubb Förening eller Elitfotboll AB” skriver klubben.

Vidare skriver man:

”VD och ledande funktioner har fått information från huvudstyrelsen i hur föreningen och elitfotboll ska vara bortkopplade från Daniel Kindberg under den tid han har anklagelser riktade mot sig. Först efter att anklagelserna är prövade i svensk domstol kan huvudstyrelsen pröva frågan på nytt. Eventuella privata kontakter mellan Daniel Kindberg och spelare, ledare och andra ligger utanför styrelsens och organisationens ansvar.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer