ÖFK:s Bobo Sollander lägger nu fotbollsskorna på hyllan. Foto: Bildbyrån

ÖFK:s Bobo Sollander slutar med fotbollen

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK-spelaren Bobo Sollander slutar nu med fotbollen. Han kommer dock fortsätta att arbeta inom klubben, nu bakom kulisserna i organisationen.

Efter 164 matcher i ÖFK-tröjan har klubbens trotjänare nu bestämt sig för att lägga fotbollsskorna på hyllan.

– Det har varit en jävligt rolig resa, nu fortsätter den utanför fotbollsplanen istället. Det blir en spännande utmaning för mig och det ska bli kul att se vad jag kan hjälpa till med, säger Bobo Sollander till ÖFK:s hemsida.

ÖFK i Allsvenskan

Bobo Sollander kommer nu att bli assisterande lagledare och arbeta som ett extra stöd till ÖFK:s marknadsteam.

”Har varit med och ändrat attityden till fotbollen”

När han ser tillbaka på sin fotbollskarriär så är det inte bara stormatcher i Europa League och avancemanget upp till Allsvenskan som han håller kärt.

– Det jag är mest stolt över är att jag varit med och ändrat attityden till fotbollen i stan. När jag började var det ”ni kommer aldrig att lyckas” eller ”division 1 är en bra nivå för er”. Nu pratar alla i stan om fotboll på ett positivt sätt. Det är väldigt kul att jag har varit delaktig till att skapa en positiv bild av fotbollen, säger Bobo Sollander till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet