Kindberg rasar mot stöd för våldtäktsdömd spelare Foto: SVT

Kindberg besviken på spelarna

Uppdaterad
Publicerad

Två spelare i Östersunds FK ska ha uttryckt sitt stöd för den spelare i Gefle IF som dömts för våldtäkt och misshandel av sin före detta fru.

Spelaren i Gefle IF har nyligen dömts till två års fängelse för våldtäkt och misshandel mot sin före detta fru.

ÖFK har gjort sig känd som en förening där värdegrundsfrågor står högt upp på dagordningen. En klubb som gärna pratar om jämlikhet och människors lika värde. Med tanke på det är det en rasande ordförande som uttalat sig till Fotbollskanalen.se.

Kindberg rasande

– Om de sympatiserat med något så satans korkat, då vet jag inte vad jag gör. Det var det mest idiotiska jag någonsin har hört, säger Daniel Kindberg till Fotbollskanalen. Jag ska absolut ta reda på vad det är frågan om.

– Vi måste utbilda oss i hur vi hanterar de sociala medierna och inte på slentrian trycker på några knappar som sen kan tolkas på annat sätt, säger Daniel Kindberg till SVT Nyheter Jämtland.

– Det är ett misstag och väldigt klantigt.

En spelare som spelat i Gefle IF och Djurgården har på Instagram krävt att det görs en ny utredningen kring brotten och hans inlägg har fått stöd av spelare i ÖFK och Häcken.

– Vi i klubbledningen har bett spelarna ta bort inläggen som stöttar den våldtäktsdömde spelaren, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till Radiossporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.