Tränarduon Amir Azrafshan och Pero Kapcevic har hittat varandra. Foto: SVT

ÖFK-tränaren: ”Vi kramades efter två dagar” – se duon Pero och Amir leda träningen

Uppdaterad
Publicerad

Tränarna för Östersunds FK, Pero Kapcevic och Amir Azrafshan, har vind i seglen. Tre vinster och en placering i mitten av den allsvenska tabellen.

När vi träffar dem under träning använder de båda begreppet ”det klickade direkt”.

Pero Kapcevic är 42 år. Han kom som assisterande tränare till Ian Burchnall från Friska viljor i divison två. När 32-årige Amir Azrafshan rekryterades från FC Djursholm i division fyra forsatte Pero som tränare.

– Jag tänkte att han är 32 år och kommer från division fyra, säger Pero Kapcevic och skrattar. Men han är mycket duktig.

Lever sin dröm

Båda två har nått en dröm – att få träna ett allsvenskt lag.

– Det har varit min dröm i flera år, säger Pero.

– Jag har följt ÖFK:s resa, säger Amir. Jag var här på Europamatcherna för att stötta laget och min vän Nouri. Och ÖFK stämmer med min syn på fotboll och människan.

Vill bo med sina familjer i Östersund

De har familjerna på annat håll. Peros familj är kvar i Örnsköldsvik och Amirs i Stockholm. Går allt enligt förhoppningen när det gäller klubbens ekonomi och resultat är planen att deras respektive familjer ska flytta till Östersund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.