Mats Svensson, ordförande för Örndalen resort Foto: SVT

Högsta domstolens avslag ”Olyckligt för besöksnäringen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter Högsta domstolens avslag på Örndalen är det osäkert hur projektet kan drivas vidare. Det säger Mats Svensson, talesperson för Örndalen exploatering.

– Vi är naturligtvis besvikna, säger Mats Svensson, talesperson för bolaget Örndalen Exploatering till SVT Nyheter Jämtland.  Det är synd på ett fint projekt.

Oklar framtid

Planerna på ett ny stor skidanläggning med hotell i Skorvdalen i Härjedalen har funnits sedan 2012. Frågan är vad som händer nu, när projektet återigen inte får tillstånd.

Örndalen

– Vi måste samla ihop våra investerare och se om vi kan gå vidare med projektet på något sätt, säger Mats Svensson. Vi behöver stämma av med våra jurister för att se vad vi kan göra.

Skapar osäkerhet

Mats Svensson hade gärna sett att Högsta Domstolen prövat frågan om Örndalen.

– För besöksnäringen i stort är beslutet olyckligt, för det innebär att det fortfarande saknas prejudikat för den här typen av infrastrukturssatsningar. Det hade varit bra att veta hur man ska förhålla sig till sådana här projekt inte minst i glesbygden. Det kommer att skapa osäkerhet i branschen, säger Mats Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örndalen

Mer i ämnet