Örndalen Exploatering gör ett sista försök fram till midsommar.

Örndalen har inte gett upp

Uppdaterad
Publicerad

Mark- och miljööverdomstolen sade nej till bygget av skidorten Örndalen, men bolaget bakom satsningen kommer inte att fatta beslut om man ska avbryta förrän till sommaren.

– Vi har haft ett möte med aktieägarna och nu ska fortsätta fram till sommaren och analysera läget.  Vi håller alla dörrar öppna, säger Mats Svensson, styrelseordförande för Örndalen Exploatering.

Det finns fortfarande kapital i bolaget, men om det inte blir något av satsningen så är Örndalen Exploatering värdelös. Mark- och miljööverdomstolen sade nej till projektet eftersom det finns kungsörnar i Skorvdalen, där skiddestinationen Örndalen var tänkt att ligga.

Örndalen

Domen går inte att överklaga, men Örndalenbolaget vill ändå se om det går att lösa på något annat sätt än det ursprungliga projektet. Det kan även handla om ett annat område, men inte i Härjedalen.

– Det finns inget annat ställe i Härjedalen som klarar en sådan här exploatering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örndalen

Mer i ämnet