Flera fall av misshandel och fylleri inträffade natten till lördagen. Foto: SVT / arkiv

Orolig natt i länet- misshandel och fylla

Uppdaterad
Publicerad

Tre män i 20- årsåldern är misstänkta för grov misshandel efter ett bråk i Östersund.

Utanför en restaurang i Östersund uppstod det ett bråk sent på fredagsnatten. Två män blev misshandlade av tre personer. En av männen blev slagen i huvudet med ett tillhygge. Han fördes till sjukhus. Den andre mannen fick skador i ansiktet.

Togs om hand

Det tre gärningmännen är alla män i 20- årsåldern, de är nu misstänkta för grov misshandel.

– De togs om hand av polisen och fick stanna kvar under natten, säger Maria Linné, kommunikatör vid polisen, Region nord.

På lördagsmorgonen när de nyktrat till förhördes de av polisen. Under dagen ska åklagare fatta beslut om de ska anhållas.

Under lördageftermiddagen anhölls en av männen på sannolika skäl misstänkt för två fall av grov misshandel. De två andra misstänks bägge för ett fall av grov misshandel.

Senast tisdag den 22 januari måste åklagaren ta ställning till i fall männen ska begäras häktade eller släppas fria.

Anmälan misshandel

Även i Åre inträffade en misshandel under natten. En man gjorde en anmälan om att flera män slagit honom. När polisen kom till det hotell där händelsen hade inträffat hade gärningsmännen försvunnit. Polisen genomförde ett förhör med den slagne personen och upprättade en anmälan om misshandel.

Fem omhändertogs

Sammanlagt togs fem personer i länet om hand enligt lagen om  omhändertagande av berusade personer, LOB. Fyra av dem är misstänkta för narkotikabrott, eget bruk. Två av de fem personerna är anmälda för våldsamt motstånd mot ordningsvakt, respektive våld och hot mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.