Östersund har utsetts till årets stadskärna. Foto: SVT

Östersund är årets stadskärna

Publicerad

Östersunds stadskärna prisas för långsiktiga mål och galna idéer.

Östersund har utsetts till årets stadskärna 2019. Det är organisationen Svenska stadskärnor som delar ut priset och i år stod det mellan Östersund, Åmål och Karlskrona.

– Vi vill passa på och rikta ett varmt tack till våra samarbetspartners och alla Östersundsbor, som är med och skapar en stad med lyskraft både på hemmaplan och i världen! Nu siktar vi på att vinna Årets Stadskärna igen om några år, säger Calle Hedman, centrumutvecklare, Destination Östersund, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering:

Det är lätt att snabbt komma till tals och få sina idéer och planer hörda av staden. Samtidigt omvandlats projekt till ordinarie verksamhet med långsiktiga mål. Näringsliv och kommun likväl som civilsamhället är delaktiga, planen är klar och målen är tydliga. Något som leder till att galna idéer kan bli en innovativ verklighet till stor glädje för invånare och besökare.
”Allt vi gör, gör vi för att människor ska tycka om vår stad!”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer