Foto: SVT

Östersund mest tillgängliga kommunen

Publicerad

Östersund rankas som länets främsta kommun för sitt arbete med tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Det framgår i Humanas tillgänglighetsbarometer 2018.

Tillgänglighetsbarometern berömmer kommunen för att tillgänglighetsmålen är inkluderade i översiktsplanen.

– Det är på kommunnivå som man på allvar har möjligheten att göra samhället tillgängligt för alla. Östersund ska känna sig stolta, men absolut inte slå sig till ro. Vi hoppas att de och alla andra kommuner fortsätter detta viktiga arbete, säger Jonatan Arenius, tillgänglighetsansvarig på företaget Humana som står bakom undersökningen.

I hela landet

Barometern är den nionde i ordningen där 251 av landets 290 kommuner har deltagit. Det som mäts är kommunernas övergripande tillgänglighetsarbete, men även hur tillgängligheten ser ut i exempelvis idrottsanläggningar och på kommunernas hemsidor.

Längst ned på länsrakningen och på plats 206 totalt i hela Sverige kommer Bergs kommun. I landet hamnar Östersund på plats 31 i rankingen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.