Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Initiativtagaren Rickard Hallström jublar. – Det här har vi kämpat länge för, säger han.

Östersund står som värd för curling-EM 2022: ”Det ska bli fantastiskt roligt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter mycket om och men står det nu klart att Östersund arrangerar curling- EM i november. Det bekräftade det internationella curlingförbundet på fredagen, rapporterar SVT Sport.

Egentligen skulle Ryssland ha stått som värdland för EM 2022, men efter invasionen av Ukraina fråntogs landet mästerskapet. Nu får alltså Östersund arrangera mästerskapet.

– Det var en självklarhet att vi skulle göra allt vi kunde för att stå som värd. Men det krävdes att vi hade kommunen och förbundet bakom oss, säger Richard Hallström.

2018 stod Östersund som värd för curling-VM i mixeddubbel 2018, och har också arrangerat olika mindre mästerskap.

– Vi har alltid velat göra något riktigt stort, så det känns superspännande. Det är ju världsstjärnor som kommer hit, jag hoppas att de lockar hit mycket publik. Det ska bli fantastiskt roligt. 

I april gick Östersunds IK upp till hockeyallsvenskan, vilket har skapat några logistiska problem för hur curlingen ska spelas.

– Det har varit lite fram och tillbaka med att pussla ihop hockeyschemat med vårt. Men ÖIK har varit superhjälpsamma så det har löst sig bra.

Här i Arenan blir det fem banor för den högsta eliten inom curling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.