Frösö strand och Västervik på Frösön samt Myran i centrala stan är de tre äldreboendena i kommunen som drabbats av coronasmitta. Foto: SVT

Östersunds kommun: Dessa äldreboenden är drabbade

Uppdaterad
Publicerad

De äldreboenden i Östersunds kommun där covid-19 konstaterats är de kommunala boendena Västervik och Frösö strand på Frösön och privata Myran inne i stan. Det meddelar Östersunds kommun i ett pressmeddelande på onsdagen.

I pressmeddelandet skriver kommunen att man från och med nu kommer att kommunicera vilka boenden som är drabbade av smitta, hur många som är smittade och hur många som avlidit.

Inom vård- och omsorgsförvaltningen i Östersunds kommun jobbar cirka 2 800 personer. Hittills har 37 anställda och 21 brukare konstaterats smittade med covid-19. Totalt har nio brukare avlidit.

Coronaviruset i Jämtlands län

Kommunen har tidigare inte gått ut med vilka äldreboenden som varit drabbade av coronasmitta, men nu väljer man alltså att ompröva det beslutet.

Hör chefen för vård- och omsorgsförvaltningen om varför kommunen ändrat sig i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet