Östersunds kommun sponsrade ÖFK med över en miljon kronor under 2018. Men efter anklagelserna och åtalet mot klubbens tidigare ordförande Daniel Kindberg har man stoppat sponsringen. Foto: TT

Östersunds kommun ger ÖFK ytterligare anstånd

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds kommun meddelar att Östersunds FK får ytterligare två veckors anstånd med att betala sina fakturor.

Kommunen förlänger anståndet från den 15 september till den 30 september.

”Östersunds Fotbolls­klubb har redogjort för en betalnings­plan som visar att de, om alla delar faller på plats, kan betala de förfallna fakturorna i slutet på månaden”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

ÖFK i ekonomisk kris

– Vi har löpande dialog med föreningar i kommunen och strävar efter att hitta lösningar när de står inför olika utmaningar. Detta följer den modell vi har för hur vi hanterar föreningar som är sena med betalningar, säger Johan Palm, förvaltningschef vid Kultur- och fritidsförvaltningen.

ÖFK har obetalda fakturor från Östersunds kommun på totalt 703 000 kronor. Det rör sig om planhyror och avbetalningar för de läktarutbyggnader som kommunen gjort för ÖFK:s räkning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet