Östersunds kommun köper Grytans läger för 14,2 miljoner kronor av företaget Grytan Invest AB. Köpet görs för att stärka Östersunds position om försvaret ska utökas. Foto: Marie Selander/SVT

Östersunds kommun köper Grytans läger

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds kommun köper Grytans läger för 14,5 miljoner kronor. Det meddelade kommunen på tisdagen. Lägret köptes av säljarna 2012 för 2,5 miljoner.

Östersund är en av fyra orter som har föreslagits bli en ny garnisonstad. Genom köpet av Grytans läger pekar kommunen nu ut en plats för ett nytt regemente.

– Det här är en tydlig signal från Östersunds kommun att vi i bred politisk enighet förbereder för en återetablering av försvaret i Östersund. De militärstrategiska argumenten finns där redan. Nu bidrar vi med förbättrade praktiska förutsättningar, säger kommunstyrelsens ordförande Bosse Svensson (C) i ett uttalande på kommunens hemsida.

Grytans läger har fram till 2018 använts som flyktingförläggning. Det stora skjutfältet ägs fortfarande av Försvarsmakten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.