Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under söndagen arrangerades bakluckeloppis vid återvinningscentralen i Odenskog. På sikt vill kommunen att allt mer av invånarnas ”skräp” ska återanvändas. Hör mer i klippet. Foto: Björn B Schäfer

Östersunds kommun ordnar bakluckeloppis: ”Vill att folk återbrukar mer än man slänger”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen anordnade Östersunds kommun en bakluckeloppis i anslutning till återvinningscentralen i Odenskog. Det här är en aktivitet som på sikt kan komma att ingå naturligt i den nya, mycket större avfallsanläggning som kommunen planerar.

Ett tiotal bilar med fullpackade bakluckor hade dukat upp för försäljning vid återvinningen i Östersund. Kommunens kommunikatör för avfall och vatten, Ingela Persson, hade gärna hoppats på fler bilar men var ändå nöjd.

– Vi har kört det här några år tidigare men med uppehåll under pandemin. Vi vill att det ska bli ofta återkommande för det är viktigt att så mycket som möjligt återbrukas innan det till slut återvinns. Det är det bästa man kan göra för miljön.

I Östersunds kommuns planer på en ny kretsloppspark ska det ingå som ett naturligt sätt att göra sig av med prylar. Hör mer om det i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.