Östersundshem krävs på 5 miljoner i upphandlingsskadeavgift. Detta för att köpen av attefallshus inte gick ut på offentligt anbud. Foto: Arkiv

Östersundshem dras inför domstol

Uppdaterad
Publicerad

Konkurrensverket går till domstol för att kräva in en upphandlingsskadeavgift av Östersundshem.

Sedan sommaren 2016 har Konkurrensverket utrett Östersundshems köp av  100 Attefallshus utan en offentlig upphandling. Strax innan jul så meddelade Konkurrensverket att man övervägde att kräva en upphandlingsskadeavgift av Östersundhem på fem miljoner kronor.

Östersundshem har hela tiden motsatt sig kravet, och menat att man inte gjort något fel. Flyktingsituationen hösten 2015 och i början av 2016 gjorde att Östersundshems styrelse beslutade att göra en direktupphandling av Attefallshus.

I ett pressmeddelande skriver Östersundshems Daniel Kindberg:

– Vi är helt säkra på att vi har handlat i enlighet med gällande svensk lag och europeisk rätt, och den frågan kommer vi att driva så högt upp i rättssystemet det bara går, säger Östersundshems vd, Daniel Kindberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Östersundshems köp av Attefallshus

Mer i ämnet