Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Snorres väg – säljs av Östersundshem Visa alla (2)
Visa alla (2)

Östersundshem säljer över 400 lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

För att finansiera sitt omfattande renoveringsprogram ska Östersundshem sälja 434 lägenheter i sammanlagt elva fastigheter. De aktuella bostäderna ligger utanför centrala Östersund.

Som vi berättade på onsdagen så ligger Östersundshem i startgroparna för ett stort renoveringsprojekt. Cirka 60 procent av beståndet ska vara i stort behov av renovering och det kostar givetvis.

De bostäder som nu säljs handlar om två större fastigheter på Frösön och sedan i Lit, Häggenås, Tandsbyn och Fåker. Östersundshem har av ägarna, Östersunds kommun, tillstånd att sälja att årligen sälja fastigheter för upp till 100 miljoner, utan att de behöver extra tillstånd för det,

– Vi har tittat väldigt mycket på hur vi ska finansiera detta och då handlar det i mångt och mycket på tre parametrar. Den första är självfinansiering via driftnetto. Att få fram nya hyror efter renovering är en viktig parameter, jobba med energieffektivisering. Vi har även tittat på vatten och dylikt, säger Östersundshems vd Kenneth Karlsson till Östersundsposten.

När Östersundshem tidigare sålt av sitt bostadsbestånd så har Rikshem varit köparen. Hur det blir den här gången har man inte offentliggjort än.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer