Johannes Merbom lämnar nu sin tjänst på Östersundshem. Foto: SVT, arkivbild.

Östersundshems vd slutar på egen begäran

Uppdaterad
Publicerad

Östersundshems nytillträdde vd Johannes Merbom lämnar sin tjänst på egen begäran med omedelbar verkan.

Bolagets vd Johannes Merbom och Östersundshems styrelse är överens om uppsägningen, skriver man i ett pressmeddelande. Orsaken är att styrelsen och vd har alltför olika uppfattningar om hur företaget ska ledas i framtiden, står det.

Tillträdde i augusti

Johannes Merbom tillträdde som vd för Östersundshem den 20 augusti i år. Den 12 november meddelade styrelsen att man startat ett arbete med att ta fram en handlingsplan då man via facket Unionen fått veta att han uppträtt med en sexistisk jargong och att både män och kvinnor upplevt detta som obehagligt.

Östersundshem

Ny vd ska rekryteras

Östersundshem ska nu rekrytera en ny vd, tills vidare tjänstgör Christer Sundin som tillförordnad vd.

I våras avgick Östersundshems dåvarande vd Daniel Kindberg, sedan han gripits och suttit anhållen ett par dagar misstänkt för ekonomisk brottslighet. Den utredningen pågår fortfarande och åklagaren väntas komma med besked innan jul om Kindberg ska åtalas eller inte. Kindberg är också ordförande i Östersunds fotbollsklubb, ÖFK.

Christer Sundin var även tf vd innan Johannes Merbom tillträdde i augusti.

SVT söker Johannes Merbom för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersundshem

Mer i ämnet