Foto: SVT

Ott Tänak testar greppet i Kall

Publicerad

De jämtländska skogarna är testplatsen för M-Sport teamets uppladdning inför Svenska rallyt.

Estländaren Ott Tänak gör sin tredje säsong i WRC. Till i år har han bytt tillbaka till M-Sport teamet och Ford som han tidigare kört för. Ott har som bäst varit 8:a i totalen, men i säsongspremiären i Monte Carlo nyligen fick han en kanonstart och tog en tredjeplats.

– Det var svårt att vet innan rallyt hur allt skulle bli med tanke på de nya reglementet, nya bilen och nya Toyota-teamet men tydligen gjorde vi det rätt så bra, säger Ott Tänak.

Testar bilen i Jämtland

Den senaste veckan har M-sport utfört tester i Kall i Jämtland inför Svenska rallyt som startar på torsdag och det är ett starkt team M-Sport ställer upp med i år, förutom Ott Tänak så skrev den fyrfaldiga världsmästare Sébastien Ogier på för M-Sport inför denna säsong.

– Det är en bra motivation för hela teamet att ha en så stark förare i laget och vi alla försöker lära så mycket vi kan av honom och använda oss av hans erfarenhet, säger Ott Tänak.

Hoppas på ny pallplats

Ott har som bäst blivit fyra i Svenska rallyt, men estländaren som gillar snöunderlaget hoppas på en pallplats i år.

– Jag är väldigt förväntasfull inför starten och jag hoppas de kommer vara bra med snövallar för då är det väldigt roligt att köra i Sverige, säger Ott Tänak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.