Foto: Scanpix

Överklagar dom om blufftjänst

Publicerad

En dömd bedragare från länet överklagar sin dom och hävdar att någon annan använt hans bankkonton.

I april dömdes den 27-årige mannen från länet till fängelse för att ha lurat 100-tals företag med en blufftjänst. Enligt domen hade han förmått över hundra företag att teckna avtal för en så kallad spärrtjänst för telefon – utan att den fanns. Under måndagen överklagade mannen tingsrättens beslut.

Mannen överklagar nu domen och menar att han är oskyldig. Enligt honom hade han, under en vistelse i Thailand, lånat ut sina personuppgifter till en man som ville starta ett företag. Men han menar att han inte skrivit på några bolagspapper och inte heller haft någon insyn i verksamheten.

Tingsrätten ansåg dock att mannens förklaringar var så osannolika att de lämnades utan avseende.

Mannen hävdar i sitt överklagande samma sak som under rättegången i tingsrätten – att det inte finns bevis för att han deltagit i bedrägerierna och att hans bankkonton använts utan hans vetskap.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer