Annika Grinde tror att turisterna återkommer till länet redan i sommar. Foto: Björn B Schäfer/ SVT

Personal på turistbyrån i Östersund: ”Jag tror att det bara smäller till”

Publicerad

Trots att turistnäringen just nu förblöder över hela världen så är förhoppningen att Jämtlands läns vildmark ska locka när folk börjar röra på sig igen.

På turistbyrån i Östersund jobbar Annika Grinde. Hon och hennes kollegor har så här års en lugn period – men i år är det lugnare än vanligt.

– De som nu hör av sig undrar vad som är öppet i sommar och har även lite frågar om hösten men en del planerar också ett besök inför nästa år.

Bra redan i sommar

Men även inför årets sommar tror Annika Grinde att det kommer att ordna upp sig – trots coronapandemins inskränkningar på resandet.

– Jag tror att när vi vet vart det här tar vägen så kommer det bara att smälla till och vi får en massa turister som vill komma hit till Jämtland. Jag tror inte att folk vill sitta hemma eller trängas på badstränder i södra Sverige. Våra fjäll kommer att locka. Många är intresserade av att fjällvandra tex.

Hör mer om Annikas funderingar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.