En brand utbröt i ett flerfamiljshus i Svenstavik på tisdagkväll. Foto: Bengterik Busk SVT

Personfejd bakom branden i Svenstavik?

Publicerad

Barnvagnsbranden i Svenstavik rubriceras nu som mordbrand. Polisens tekniker har slagit fast att branden var anlagd, men att den anlagts tror man i första hand inte har att göra med att detta skett utanför en moské.

Den aktuella barnvagnen stod i källaren till ett hyreshus och av branden uppstod så kraftig rökutveckling att de boende inte kunde evakueras via trappuppgången.

I en källarlokal i huset ligger en moské, vilket så klart skulle kunna leda misstankarna i en riktning. Men polisen säger sig inte ha några indikationer på att det skulle röra sig om ett så kallat hatbrott.

– Vi har uppgifter om att det ska pågå en personfejd där en av de inblandade bor i det här huset, säger Mikael Gruvelgård hos polisen.

Utredningsarbetet går nu fortsättningsvis ut på att hålla fler förhör och även försöka få fler intressanta vittnesuppgifter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer