Branden misstänks ha startat i trapphuset. Foto: Bengterik Busk SVT

Hör räddningsledaren om den misstänkta mordbranden i Svenstavik

Uppdaterad
Publicerad

Flera boende fick evakueras via stege vid en brand i ett flerfamiljshus i Svenstavik. Ingen person kom till skada.

Vid 19.20 på tisdagen gick larm om brand i ett hus med åtta lägenheter i Svenstavik, Bergs kommun. Räddningstjänsten beskriver branden som inledningsvis dramatisk.

– Det var personer på övervåningen som inte kunde ta sig ut på grund av rök i trapphuset. Vi har evakuerat några personer via bärbar stege, säger Martin Jonsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Jämtland.

Branden verkar ha startat i trapphuset, och sedan spridit sig till en lägenhet. Det finns indikationer på att branden startat i en barnvagn, men brandorsaken ska utredas närmare av polisen.  En anmälan om misstänkt mordbrand upprättades under kvällen.

Räddningstjänsten har släckt branden och arbetade under kvällen med att ventilera ut rök från huset. Ingen person har varit i behov av sjukvård i samband med branden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.