Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Lundgren arbetade på sitt kontor på bottenvåningen när han kände brandlukt. Snart därefter försökte han släcka lågorna. Foto: SVT/ Fredrik Eliasson

Peter upptäckte branden i Gällö – mötte lågorna i trapphuset

Uppdaterad
Publicerad

Peter Lundgren satt på Skogsstyrelsens kontor i Gällö när han började känna röklukten. När han klev ut från kontoret på nedersta våningen var trapphuset redan rökfyllt. Han rusade då upp för trappan där han möttes av öppna lågor.

Det var Peter Lundgren som larmade räddningstjänsten vid onsdagens storbrand i Gällö, och han försökte också själv släcka branden. Räddningsstyrkorna var snabbt på plats, men mycket förstördes i den kraftiga branden.

I klippet ovan hör du Peters berättelse från eldsvådan

Mordbrand Gällö

Ytterligare utredningsåtgärder väntar

Åklagaren är fortsatt förtegen kring omständigheterna runt branden. En person sitter anhållen, och ärendet utreds som misstänkt mordbrand.

Polisen har under torsdagen hållit ett antal förhör men brandplatsen har fortfarande varit för varm för att beträda. Under morgondagen kommer polisens tekniker börja med att fotografera platsen.

Huset, som förutom Skogsstyrelsens kontor även innehöll lägenheter, totalförstördes i eldsvådan.

Såhär sa räddningsledaren Esbjörn Eriksson om arbetet med branden under onsdagen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett hus i Gällö totalförstördes i en brand under onsdagen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbrand Gällö

Mer i ämnet