Planen på skidlift står fast

Uppdaterad
Publicerad

För fyra år sedan sade Peter Eriksson att han ville bygga en skidlift och nedfarter i anslutning till hotellet. Och de planerna står fast. Men när det kan bli, vet han inte.

Under fyra års tid var hotellet ett asylboende. Men nu har de sista asylsökande lämnat, så frågan är vad planerna är framöver?

Ja, klart är att de asylsökande nu delvis bytts ut mot säsongspersonal. I vinter ska bland annat ett 100-tal av Skistars anställda hyra in sig här. När SVT kommer på besök pågår det renovering i de rum där de ska bo.

Jobbar för att få till avtal med markägare

Enligt Peter Eriksson kommer de ta emot viss gruppbokning men i övrigt är inget klart.

Och planerna på skidlift och nedfarter då? Ja, i det mejl som Peter Eriksson skrivit till SVT pekar han på att de planerna fast. Men eftersom hotellet inte äger marken där det i så fall skulle ligga, så finns i dagsläget inget nytt kring det. Enligt Peter Eriksson jobbar de dock för att få till de sista avtalen med markägare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer