Brott kan ha begåtts i samband med att bärningsbil och en traktor sjönk i Åresjön. Det här är en arkivbild över Åreby med Åresjön i bakgrunden.

Polis utreder brott efter att fordon gick genom isen i Åre

Publicerad

Polisen utreder om nu om brott kan ha begåtts samband med att en bärningsbil och en traktor gick genom sjönk till Åresjöns botten under lördagens rallytävlingar.

Det var på lördagseftermiddagen som fordonen gick igenom isen cirka 400 meter ut från stranden, nedanför hotellet Holiday Club. Detta skedde i samband med avslutningen på en isracingtävling med bilar på Åresjön.

Traktorfordonet gick först igenom isen, och när ett bärgningsförsök gjordes brast isen även för bärgningsbilen.

Utreds som brott

– Det var bränsle i fordonen som sjönk ner i Åresjön som är ett Natura 2000-område, så det kan visa sig vara ett miljöbrott, säger Bengt Lövros, jourhavande förundersökningsledare på polisen Region Nord.

Han fortsätter:

– Det utreds också om detta handlar om en arbetsplatsolycka. De inblandade lyckades ta sig ur fordonen innan de sjönk men det kunde också ha gått värre.

Inga personer skadades i olyckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer