Cirka 400 meter ut från stranden brast isen för traktorn och bärgningsbilen, i samband med avslutningsarbetet efter isracing med bilar. Foto: Sara Leijman, SVT

Traktor och bärgningsbil gick igenom isen i Åre

Publicerad

En traktor och en bärgningsbil gick igenom isen på sjön i Åre på lördagen, i samband med ett tävlingsarrangemang på isen. Ingen person kom till skada.

Larmet kom vid 14.30-tiden. Enligt Johan Blommé vid räddningstjänsten i Åre är det en traktor och en mindre bärgningsbil som gått igenom isen cirka 400 meter ut från stranden, nedanför hotellet Holiday Club. Detta skedde i samband med avslutningen på en isracingtävling med bilar på Åresjön.

Enligt vittnen ska bärgningsfordonet ha bogserat in rallybilar då den körde fast i snömodd. Då användes en traktor för att dra loss bärgaren. När en kätting hade fästs började bärgaren sjunka, och drog då med sig traktorn ned i vattnet.

Ingen person skadades

Ingen person har kommit till skada, båda förarna tog sig ur fordonen i all hast innan de sjönk. Men båda fordonen ligger på sjöns botten, och är inte synliga ovanför vattenytan.

Nu återstår att lösa hur fordonen ska bärgas, vilket blir tävlingsarrangörernas ansvar enligt räddningstjänsten.

Fotnot: Artikeln har korrigerats med uppgifter om hur olyckan gick till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer