Polisen fann misstänkt stöldgods

Uppdaterad
Publicerad

När polisen jagade misstänkta tjuvar, hittade de inte det eftersökta tjuvgodset – men annat misstänkt stöldgods.

Det var natten mot torsdag, vid 01.35, som polisen i Östersund fick larm om att två personer setts springa, bärande på saker som kunde vara stulna. De sprang till en adress i Östersund dit polisen ryckte ut. Polisen kunde först konstatera att en butik i närheten hade ett krossat skyltfönster.

Genom vittnesmål kunde en lägenhet i närheten identifieras, dit de misstänkta gärningsmännen tagit sin tillflykt. Polisen gjorde husrannsakan för att söka efter stöldgods och misstänkta gärningsmän.

Flera personer fanns i lägenheten men det gick inte att koppla någon till det aktuella inbrottet. Polisen fann inte något stöldgods från inbrottet.

Polisen gjorde dock andra fynd. Utanför huset fanns en stulen cykel, och i lägenheten fanns en del andra saker som polisen misstänker är stöldgods. Cykel och gods togs i beslag, flera anmälningar om häleri upprättades, och en person är misstänkt för just häleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.