Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Många postförsändelser som innehåller narkotika i länet” – kommunpolis Mariana Handler berättar mer om vilka åtgärder som vidtas för att minska förekomsten av knarkbrev. Foto: Dzintra Dumbre/SVT, TT

Polisen i Jämtlands län vill stoppa knarkbrev med hjälp av postombud

Uppdaterad
Publicerad

Nu har ett år passerat med den nya lagen som ger postaktörer fler befogenheter för att stoppa brev med misstänkt narkotika. Enligt polisen har det inte gett önskat resultat, vilket man tror beror på kunskapsbrist.

Polisen i Jämtlands län menar att postombuden har bristande kunskap om den nya lagen och vet inte att de kan arbeta mer brottsförebyggande än tidigare.

– Lagen har inte nått hela vägen fram. Vi tror inte att information från Postnord har kommit till postombuden, säger kommunpolis Mariana Handler.

”Alla måste hjälpas åt”

Enligt Handler är nu första prioritet att utbilda postombud om hur de kan arbeta brottsförebyggande.

– Alla måste hjälpas åt om vi ska få stopp på narkotikahandeln.

I klippet ovan: Mariana Handler berättar om situationen i länet och insatserna för att minska narkotikahandeln via brev och paketförsändelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.