Enligt polisens förundersökningsledare Agneta Brovinius tycks det finnas ett samband mellan containerbränderna i Sveg. Foto: Morgan Grip/SVT

Polisen om containerbränderna i Sveg: ”Vi ser allvarligt på det här”

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en i raden av containerbränder inträffade i Sveg natten mot tisdagen. Den här gången eldhärjades en container på Storön. Polisen ser allvarligt på bränderna. Hör förundersökningsledare Agneta Brovinius kommentera det hela i videoklippet ovan.

De senaste två åren har det brunnit vid flera tillfällen i containrar i Sveg, främst vid ett hyreshus på Jämtlandsgatan. Men det har också brunnit i en container på Myrgränd och natten mot tisdagen brann det för andra gången i en container på Storön.

Bränderna som hittills begränsat sig till containrarna misstänks av polisen vara anlagda.

Så här långt finns vare sig några vittnen eller övervakningsbilder.

SVT: Är det läge att sätta upp övervakningskameror?

– Vi försökte när det inträffade på Jämtlandsgatan men fick nej, för vi såg redan då ett samband mellan bränderna. Men vi vill gärna ha in vittnesuppgifter om det är någon som har sett något, säger förundersökningsledare Agneta Brovinius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.