Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lokalpolisområdeschef August Knutsson berättar att två personer är anhållna misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott. En av de misstänkta greps i trakterna av Lit, den andre längs väg 744. En polispatrull har hela natten och fram på dagen stått vid brofästet i Lit. Foto: Maria Harning och Fredrik Lundmark/SVT

Polispatrull beskjuten i Östersund – två män anhållna för misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Två män är anhållna misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott efter skjutningen mot en polispatrull i Östersund under lördagskvällen. Männen greps efter en massiv polisinsats i trakterna av Lit. I klippet berättar polisområdeschef August Knutsson om gripandet.

Det var vid 21:00-tiden på lördagskvällen som en polispatrull stoppade ett fordon i centrala Östersund och i samband med det blev patrullen beskjuten.

Fordonet flydde sedan i hög hastighet längs E45. En massiv polisinsats sattes in med alla tillgängliga polispatruller och polishundar. Regionala och nationella insatsstyrkan har medverkat, och polisen har också använt drönare och helikoptrar.

Polisbeskjutning i Östersund

– Någonstans mellan 50 och 70 poliser har deltagit i insatsen, säger August Knutsson till SVT Nyheter Jämtland.

Polisen avlossade skott

I samband med händelsen på lördagskvällen avlossade polis skott mot det aktuella fordonet. Det kommer utredas av polisens avdelning för särskilda utredningar.

Den bil som de misstänkta gärningspersonerna färdats i hittades på väg 744, väster om E45, och är tagen i beslag.

Nu fortsätter utredningsarbetet med bland annat förhör, säkring av spår och tekniska undersökningar.

Rikspolischefen kommenterar

– Jag ser allvarligt på det inträffade. En attack mot polisen är ett angrepp på hela samhället, säger rikspolischef Anders Thornberg i en notis på polisens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisbeskjutning i Östersund

Mer i ämnet