Ja till exploatering Foto: SVT

Politikerna säger ja till Rödkulleprojektet

Publicerad

Den kritiserade utbyggnaden av Rödkulleområdet ser ut att bli verklighet. En stor majoritet i fullmäktige säger nu ja till projektet.

Storsatsningen på ett nytt område vid Ullådalen får ja från en bred uppslutning av politikerna i Åre kommun. Det är moderaterna, socialdemokraterna, centern, folkpartiet och kristdemokraterna som i ett gemensamt uttalande ställer sig bakom Rödkulleprojektet.

Förbehållet är att det sker i en viss ordning. Enligt politikerna är det viktigt att Rödkullens centrum byggs innan man får genomföra ”mer än en begränsad del av byggnationen i område 4.”

Partierna genomförde en opinionsundersökning bland kommunmedborgarna, och den visade faktiskt att majoriteten var emot. 37 % var för projektet, medan 40 % var emot.

Bakom Rödkulleprojektet står Björn Dählie, Skistar och en markägare i området. Mest omtvistat är område 4 och 5, längst upp vid Ullådalsstugan. Där är planen att bebygga 115 tomter, vilket upprört fritidshusägare och boende i området.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer