Thaipaviljongen i Utanede, Bispgården Foto: SVT

Positivt möte om thaipaviljongen i Ragunda

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen träffades Ragundas kommunledning och Thailands ambassad. Mötet gällde den thailändska paviljongen I Utanede – och att kommunen inte anser sig ha råd att driva den.

Kommunalrådet Mikael Westin (C) sammanfattar mötet som mycket positivt.

– Ambassadören visade stor förståelse för de problem vi har att brottas med. Samtidigt underströk han hur viktig paviljongen är för Thailand, säger kommunalrådet.

Båda parterna har nu enats om en ”att göra-lista”. Den innehåller olika punkter som ska vara avbetade till nästa möte som är planerat till i juli.

Överens i stora drag

Ragundas invändning har ju varit att man inte har råd att finansiera underhållet av paviljongen. Exempelvis är det nu dags att byta ut det bladguld som pryder fasaden. Det skulle innebära en kostnad på 2,5 miljoner.

– Vi hann inte komma in på hur finansieringen ska ske. Men vi är överens i stora drag om hur driften ska skötas i fortsättningen och vi har en ömsesidig respekt, säger Mikael Westin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer