Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
ÖIK:s tränare Kjell-Åke Andersson ser fram emot att säsongen nu äntligen drar igång. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Premiär för Östersunds IK i Hockeyallsvenskan – ”Största steget att ta i svensk hockey”

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds IK säkrade avancemang till Hockeyallsvenskan först i slutsekunderna av den allra sista matchen förra säsongen. Hör tränare Kjell-Åke ”Kjella” Anderssons tankar om kommande säsong i klippet ovan.

– Det blir en helt ny nivå. Steget från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan är det största man kan ta i svensk ishockey.

ÖIK:s avancemang till Hockeyallsvenskan innebär mer pengar in till föreningen från tv-avtal, sponsorer och publikintäkter, men så går också A-lagets satsning upp – rejält! Från drygt 5 miljoner förra säsongen till över 16 miljoner nu i Hockeyallsvenskan.

Det är exempelvis lika mycket som MoDo ska ha haft under förra säsongen.

– Jag tror inte riktigt man jämför rätt siffror. 16 miljoner är hela vår budget med med resor, material, spelare – ja allt. Jag kan garantera att vi har lägre budget än vad MoDo hade förra säsongen, säger Kjell-Åke Andersson och småler.

I morgon fredag drar säsongen igång och ÖIK möter Södertälje på hemmaplan.

Har det sjunkit in att ni nu spelar i Hockeyallsvenskan?

– Ja lite kanske, men det har liksom gått i ett sedan vi gick upp. Det känns skönt att det äntligen är dags för premiär, säger Kjell-Åke Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.